|
MIsyjny klub gadulinskich |
| Autor |
Wiadomość |
Agata
|
Wysłany: Pon 11 Sty, 2010 16:24
|
|
|
Jak najbardziej zachęcam i polecam! Bądźcie koniecznie!
KONCERT New Life'm i Mieczysława Szcześniaka
Zapraszamy na charytatywny koncert misyjny pod nazwą
MAMY MISJE DO SPEŁNIENIA
16 stycznia 2010 r. o godz. 19.00
w katedrze św. Michała Archanioła i św. Floriana Męczennika w Warszawie.
Na koncercie wystąpi Zespół New Life"M w składzie: Barbara Włodarska, Mateusz Otremba MATE.O, Joachim Mencel, Robert Cudzich, Marcin Pospieszalski, Piotr Jankowski, a gościnnie: Mieczysław Szcześniak. Patronat honorowy nad koncertem objął abp Henryk Hoser, ordynariusz diecezji warszawsko-praskiej.
więcej:http://www.sekretariat-misyjny.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=945&Itemid=1 |
_________________ TERAZ jest czas na miłowanie! |
|
|
|
 |
Ewcik

|
Wysłany: Czw 14 Sty, 2010 21:50
|
|
|
| czy to jest koncert kolęd czy jakis inny? |
|
|
|
 |
Jerzu

|
Wysłany: Sro 20 Sty, 2010 07:58 koncert warto było
|
|
|
choć trochę zimno, warto było na koncercie być. Był bp Henryk Hoser, kogo nie było - może żałować |
|
|
|
 |
Waldek
doświadczony forumowicz

|
Wysłany: Wto 26 Sty, 2010 23:21
|
|
|
Wielka radość! Mamy kolejne Misyjniątko!!!
Nasza Magdulka i Michał doczekali się córy!!!!
Uwaga, uwaga!
Weronika jest już z nami: ur.18.01.2010, 14.15h, 4000gr i 58cm.
Rodzicom składam gratulacje! Powodzenia w wychowywaniu maluchów.
Zdrowia i błogosławieństwa dla całej rodzinki.
Mam nadzieję, że nie powiedzieliście ostatniego słowa i dochowacie się kolejnych
pięknych pociech!
|
|
|
|
 |
Janusz
doświadczony forumowicz

|
Wysłany: Nie 31 Sty, 2010 16:14
|
|
|
| Waldek napisał/a: | Weronika jest już z nami: ur.18.01.2010, 14.15h, 4000gr i 58cm.
|
Przyłączam się do gratulacji.
Jednakże rodziców, za jakieś 12 lat (choć już wcześniej będzie to widoczne), czeka niezłe wyzwanie... |
| Ostatnio zmieniony przez Janusz Nie 31 Sty, 2010 16:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jędrek
służba pielgrzymkowa

|
Wysłany: Nie 31 Sty, 2010 23:27
|
|
|
my również serdecznie gratulujemy - udanej parki Wszystkiego dobrego dla Was wszystkich ! |
_________________ http://lb1f.lilypie.com/VqnLp2.png |
|
|
|
 |
Ryszard
doświadczony forumowicz

|
Wysłany: Pon 01 Lut, 2010 09:42
|
|
|
Gratulacje |
_________________ Komu mało jest odpuszczane, małą okazuje miłość (Łk 7,36-50) |
|
|
|
 |
MagdaK
doświadczony forumowicz

|
Wysłany: Pon 22 Lut, 2010 16:40
|
|
|
Dziękujemyyy za wszystkie gratulacje! Sorrki, że dopiero teraz, lecz chylę czoło przed Waldkiem, który mnie wcześniej uprzedzał, że dwójka dzieci, to już wezwanie, a ogrom pracy nie podwójny lecz minimum poczwórny:) Praca, dom, dzieciaki...ohh jest tego trochę, lecz wreszcie ogarnęliśmy temat i zorganizowaliśmy codzienny tryb życia:)
Weronika ma w sobotę 27. luty o 15h swój Chrzest Święty, więc za wszelką modlitwę będziemy wdzięczni.
Pozdrawiamy od naszej czwóreczki:) |
_________________ MagdaK - Misyjna (Czerwono-żółto-Zielona) |
|
|
|
 |
Waldek
doświadczony forumowicz

|
Wysłany: Pon 22 Lut, 2010 22:07
|
|
|
| MagdaK napisał/a: | | chylę czoło przed Waldkiem, który mnie wcześniej uprzedzał, że dwójka dzieci, to już wezwanie, |
Ja już nie pamiętam, co ja takiego Ci mówiłem i kiedy. Wyzwanie może na początku jest. Różnica wieku u Waszych maluchów nie jest duża, więc powinny za jakiś czas bawić się ze sobą doskonale. Będziesz miała więcej czasu niż gdybyście zostali przy jednym Maksiu.
Powodzenia! O modlitwie będę pamiętać.
Pozdrowionka dla Waszej czwóreczki! |
|
|
|
 |
Ryszard
doświadczony forumowicz

|
Wysłany: Pon 22 Lut, 2010 23:47
|
|
|
| Waldek napisał/a: | | Pozdrowionka dla Waszej czwóreczki! |
Rowniez od nas, z prosba o zmiane avatara na bardziej aktualny ze zdjeciem Czworki . |
_________________ Komu mało jest odpuszczane, małą okazuje miłość (Łk 7,36-50) |
| Ostatnio zmieniony przez Ryszard Pon 22 Lut, 2010 23:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Anuszka-Anka
służba porządkowa porządkowy Ślimok

|
|
|
|
 |
Jerzu

|
Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 23:55
|
|
|
jak u Was post jak rekolekcje , moje propozycje: http://www.da.sluzew.dominikanie.pl/mp3-rek.php dominikanie na służewiu znów z krakowa o. Adam Szustak OP (pachnidło: łódź, pieśń nad pieśniami), http://www.beczka.krakow....p?section=audio i u dominikanów na freta: tu był Jezuita (tylko już nie ma mp3 na stronie ) już i Ewangelia dla nienormalnych WIELKA Sobota no i czy już trzeba szykować urlopy, czas na pielgrzymkę |
| Ostatnio zmieniony przez Jerzu Nie 28 Mar, 2010 14:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Waldek
doświadczony forumowicz

|
Wysłany: Sob 27 Mar, 2010 21:51
|
|
|
| Jerzu napisał/a: | jak u Was post |
Jeszcze tydzień | Jerzu napisał/a: | jak rekolekcje | u mnie byli Saletyni z Krakowa, ale już się skończyły. Jeśli chodzi o mnie to uwielbiam Święta Wielkanocne i należę do nielicznej grupy ludzi, która może udowadniać wyższość Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia (bez przesady jednak, kłócić się nie będę). Urlop Jurek szykuj, bo co pocznie grupa Misyjna bez "weteryniarza"? Pozdrowienia dla wszystkich którzy jeszcze zaglądają na forum. |
|
|
|
 |
Jerzu

|
Wysłany: Wto 30 Mar, 2010 13:44 propozycje (znów?)
|
|
|
tak na końcówkę postu, Wielki Piątek ale i na trasę: różaniec/koronka do7 boleści Maryi (7 razy 7 Zdrowaś Mario) kilka lat temu Odwiedzili nas nawet Rwandyjczycy z orędziem z Kibeho i książka ks. Romana Rusinka. [ściąga 1proroctwo Symeona, 2 ucieczka do egiptu, 3 szukanie Pana Jezusa, 4 spotkanie Pana Jezusa, 5 ukrzyżowanie Pana Jezusa, 6 zjęcie z krzyża Pana Jezusa, 7 złożenie Pana Jezusa do grobu] może się da jakoś wzmocnić jeszcze trasę (pytanie kiedy czekam na propozycje) |
| Ostatnio zmieniony przez Jerzu Sro 31 Mar, 2010 07:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Janusz
doświadczony forumowicz

|
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 07:15 Re: propozycje (znów?)
|
|
|
| Jerzu napisał/a: | | tak na końcówkę postu, Wielki Piątek ale i na trasę: różaniec/koronka do7 boleści Maryi (7 razy 7 Zdrowaś Mario) |
A ja zapraszam wszystkich na Liturgię Męki Pańskiej i Drogę Krzyżową w Wielki Piątek do Ursusa. Początek o godz. 18:00, w parafii Najświętszego Serca Pana Jezusa, przy ul. Piastowskiej 34 (www.nspj.pl). Droga Krzyżowa odbywa się na ulicach miasta, a kończy w kościele. |
|
|
|
 |
Janusz
doświadczony forumowicz

|
Wysłany: Pią 02 Kwi, 2010 08:29
|
|
|
Grupie Misyjnej i wszystkim 17-m życzę Spokojnych i Radosnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego oraz Błogosławieństwa Chrystusa.
Janusz |
|
|
|
 |
li-man
aktywny forumowicz

|
Wysłany: Sob 03 Kwi, 2010 19:05
|
|
|
| Niech Zmartwychwstały Jezus przyniesie miłość, radość, pokój i obdarza swoim błogosławieństwem, abyśmy wszyscy byli świadkami Miłości! |
|
|
|
 |
Waldek
doświadczony forumowicz

|
Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010 13:18
|
|
|
| li-man napisał/a: | | Niech Zmartwychwstały Jezus przyniesie miłość, radość, pokój i obdarza swoim błogosławieństwem, abyśmy wszyscy byli świadkami Miłości! |
Amen. |
|
|
|
 |
li-man
aktywny forumowicz

|
Wysłany: Czw 15 Kwi, 2010 13:39
|
|
|
Zapraszam na czuwanie misyjne do Częstochowy z soboty na niedzielę. Szczegóły tu: http://www.sekretariat-mi...d=173&Itemid=22
Pozdrawiam wszystkich w tych trudnych dniach. Wciąz kołatają mi się słowa Jezusa wypowiedziane do Marty: Ja jestem zmartwychwstaniem i życiem. Kto we Mnie wierzy, choćby i umarł, żyć będzie. Każdy, kto żyje i wierzy we Mnie, nie umrze na wieki. Wierzysz w to? |
|
|
|
 |
Jerzu

|
Wysłany: Sro 16 Cze, 2010 12:55
|
|
|
| pytania: 1) czy wybiera się ktoś w tym roku na pielgrzymkę? 2) czy jest już logo 3) czy jest już hasło tegorocznej trasy? 4) czy jest lista tematów konferencji? pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|